Получих декларация от г-н Жирардели, че е 100% собственик на

...
Получих декларация от г-н Жирардели, че е 100% собственик на
Коментари Харесай

Димов пак не коментира собствеността на Юлен, ако бил в лично качество, щял да каже

Получих декларация от господин Жирардели, че е 100% притежател на фирмата-собственик на „ Юлен”. Това сподели екоминистърът Нено Димов, като от изявлението му излезе, че показаните документи от Марк Жирардели
Мисля, че някъде 2015-2016 година той е придобил надзор над „ Юлен”, а от 2012 година са водени диалози, добави Димов. И още веднъж отхвърли да каже дали има спор на ползи, тъй като по това време Жирардели е бил консултант на министъра на туризма Николина Ангелкова - тъй като бил в студиото на утринния блок на bTV в качество на министър, а не в персонално качество. Ако бил в персонално качество, щял да има друга позиция, по думите му.
След като на екоминистъра му беше пуснато изявлението на Бойко Борисов кой е притежател на „ Юлен”, министърът отвърна, че „ той сподели притежателят да излезе и да каже и той излезе и каза”. Димов мигновено направи и изказване, че се вършат непрекъснато опити да се нападат капиталови обекти и даде за образец ски зона „ Миджур”. Екоминистърът сподели и, че имало редица от планове, бавени от „ Зелените” – Автомагистрала „ Струма”, автомагистралата сред Велико Търново и Русе, като и в двата случая, отново по думите на Димов, „ Зелените” били изгубили борбите в съда.
Попитан обаче за параметрите на концесионния контракт, Димов изясни, че площта на концесията нямала нищо общо – било въпрос на доходи, като единствено те влияели на концесионната такса. Сега „ Юлен” плащали сред 300 и 400 000 лв., само че България щяла да желае нарастване на концесионната такса. А на въпрос за какво чак в този момент страната се сетила да търси повече такса и има нарушаване на площта във и по контракта, екоминистърът сподели, че „ още 2015 година” имало огромна работна група, отправила съответно предложение за деяние, само че пристигнало време за оставки и по тази причина можело да се каже, че в този момент „ процесът продължава”.
Оказа се и, че Нено Димов си е счупил ръката, до момента в който ходил в планината – по неговите думи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР