Полското правителство реши да забрани вноса на зърно и други

...
Полското правителство реши да забрани вноса на зърно и други
Коментари Харесай

Полското правителство забрани вноса на зърно и храни от Украйна

Полското държавно управление реши да забрани вноса на зърно и други храни от Украйна, с цел да отбрани полския селскостопански бранш, заяви водачът на ръководещата партия " Право и правдивост “ (ПиС) Ярослав Качински.

Големи количества украинско зърно, което е по-евтино от създаденото в Европейския съюз, са се озовали в централноевропейските страни заради усложнения в логистиката, което се отрази отрицателно на цените и продажбите на локалните аграрни производители, напомня Ройтерс.

Това основава политически проблем за ПиС в година на избори.

" Днес държавното управление взе решение за правилник, който не разрешава влизането, вноса на зърно в Полша, само че и на десетки други типове храни (от Украйна) ", сподели Качински по време на партийния конгрес на ПиС.

Списъкът на тези артикули ще бъде включен в държавно контролиране. Става дума за артикули " от зърно до артикули от пчелен мед, и доста, доста други неща ", добави той.

" Ние сме и си оставаме неизменими другари и съдружници на Украйна. Ние я поддържаме и ще я поддържаме.... Но е обвързване на всяка страна, на всяка власт, по-точно на положителната власт, да пази ползите на своите жители ", сподели Качински.

Той съобщи, че Полша е подготвена да стартира договаряния с Украйна за споразумяване на въпроса със зърното и украинската страна към този момент е била известена за решенията на полското държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР