Полското правителство оцени финансовата стойност на загубите от Втората световна

...
Полското правителство оцени финансовата стойност на загубите от Втората световна
Коментари Харесай

Полша иска от Германия военни репарации в размер на 1,3 трлн. евро

Полското държавно управление оцени финансовата стойност на загубите от Втората международна война на 1,3 трилиона евро и съобщи, че ще " изиска от Германия да разиска тези репарации ", съобщи БГНЕС.

" Това е огромна сума от 6,2 трилиона ", съобщи на конференция вицепремиерът Ярослав Качински, началник на ръководещата партия " Право и правдивост ", и добави, че приемането на репарации ще бъде " дълъг и сложен " развой.

" От позиция на Германия и като се има поради, че такива обезщетения се изплащат с десетилетия, това е допустима сума за тяхнатаикономика ", сподели Качински.

Сумата бе обявена по време на гала за показване на отчет за загубите, понесени от Полша вследствие на нападението на нацистка Германия и немската окупация през 1939-1945 година

„ Целта на Полша е да получи отплата за всичко, което немската страна и немският народ са предизвикали на Полшапрез 1939-1945 година Това е нашата цел, която се вписва в концепцията за възобновяване на естественото действие на полската страна ", добави Качински и акцентира, че няколко десетки страни са получили обезщетения от Германия, а Полша - не “,добави той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР