Полският премиер Матеуш Моравецки обвини Европейския съюз в империалистическо поведение

...
Полският премиер Матеуш Моравецки обвини Европейския съюз в империалистическо поведение
Коментари Харесай

Полският премиер призовава за реформа срещу империализма на ЕС


Полският министър председател Матеуш Моравецки упрекна Европейския съюз в империалистическо държание към по-малките страни членки в своя публикация, оповестена през днешния ден на уеб страницата на немския ежедневник " Велт ", съобщи Ройтерс.

" Политическата процедура демонстрира, че позициите на Германия и Франция имат по-голяма тежест, в сравнение с всички други страни. Имаме си работа с една официална народна власт, която е де факто олигархия, в която властта се упражнява от най-силните ", написа Моравецки за немското издание, призовавайки за по-ориентиран към консенсус метод.

Според него с империализма на Европейски Съюз би трябвало да се води битка, също както с съветския империализъм.

Моравецки, чието държавно управление отпред с националистическата партия " Право и правдивост " (ПиС) неведнъж влизаше в спор с Брюксел по въпросите за върховенството на закона, сподели, че съветската инвазия в Украйна е хвърлила светлина върху минусите на Европейския съюз.

Той прикани за " дълбоки промени, които да слагат общото богатство и равенството на напред във времето в правилата на Европейски Съюз ".

Политици от ръководещата партия в Полша споделят, че Варшава може да отвърне на удара на Европейски Съюз, в случай че страната не получи своя дял от фондовете за възобновяване от пандемията. Брюксел изрази незадоволство от следващите правосъдни промени в Полша, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР