Полските власти предадоха няколко изтребителя МиГ-29 за нуждите на въоръжените

...
Полските власти предадоха няколко изтребителя МиГ-29 за нуждите на въоръжените
Коментари Харесай

Полша предаде на Украйна първите МиГ-29

Полските управляващи предадоха няколко изтребителя МиГ-29 за потребностите на въоръжените сили на Украйна , заяви представителят на президента Анджей Дуда по външната политика Марчин Пржидач, представен от съветската работа на Би Би Си.

" Доколкото ми е известно, няколко самолета МиГ-29 към този момент са изпратени (в Киев) ", сподели той сутринта по полската радиостанция RMF. " Според моята информация процесът на прекачване е приключен ".

Пржидач не посочи тъкмо какъв брой самолета са трансферирани на въоръжените сили на Украйна, само че акцентира, че това е единствено първият транш от такава помощ , след което, " несъмнено, ще се приказва за по-нататъшна поддръжка ".

Той също по този начин напомни, че през идващите няколко години Полша по този начин или другояче има намерение да размени трансферираните в Киев самолети с по-модерни машини.

На 16 март президентът Анджей Дуда загатна, чев идващите дни. Останалите самолети, предопределени за въоръжените сили на Украйна, съгласно него, по това време са били на ремонт, тъй че е било дадено да бъдат готови и трансферирани малко по-късно.

Общо в авиобазата в град Малборк Полша има 28 изтребителя МиГ-29.
 Полша не дава всичките си МиГ-ове на Украйна
Полша не дава всичките си МиГ-ове на Украйна

Процедурата е поверителна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР