Полските власти инспектираха началната фаза на инсталиране на високотехнологично оборудване

...
Полските власти инспектираха началната фаза на инсталиране на високотехнологично оборудване
Коментари Харесай

На границата с Беларус: Полските власти обявиха, че вдигат най-сигурната и модерна ограда в ЕС

Полските управляващи инспектираха началната фаза на инсталиране на високотехнологично съоръжение за наблюдаване на металната ограда на границата с Беларус, която би трябвало да стопира влизането на полска територия на незаконни мигранти.

Според министърът на вътрешните работи Мариуш Камински сподели, че високата 5,5 метра стена е понижила доста опитите за нелегално прекосяване на границата. Полската гранична защита съобщи, че се те са няколко десетки дневно, до момента в който преди две години и при започване на тази са били хиляди.
След една година имаме обстановка на релативно усмиряване. Благодарение на гигантските старания на полската страна и на първо място на Граничната защита, обстановката е доста, доста по-добра в много аспекти. Десет пъти по-малко опити за незаконно прекосяване на границата, защитата - извънредно професионална и постоянна.
Мариуш Камински, министър на вътрешните работи

Монтирането на техника за наблюдаване по останалата част на 206-километровата ограда се чака да приключи към края на годината. Стената ще помогне за " попречване на незаконната миграция, която е политически стимулирана и цели да дестабилизира обстановката в района ", съобщи полският вътрешен министър.
На това място вкарваме в употреба първия сектор от електронната преграда, който е с дължина 21 км. За обезопасяването му бяха употребявани 42 километра детекторни кабели, 241 дневни и нощни камери и 67 термовизионни камери.
Томаш Прага, главнокомандващ на Граничната защита

Полска компания ще стартира тази година да инсталира високотехнологично съоръжение за наблюдаване и по 210-километровата сухоземна граница с Калининград, където сега е опъната единствено бодлива тел, заяви министърът.

Варшава споделя, че има признаци, че Русия желае да употребява своя ексклав, с цел да вкарва през него мигранти в Полша.

Изграждането на стената имаше за цел да пресече опитите, които съгласно полските управляващи, правеше властническият президент на Беларус Александър Лукашенко, с цел да вкара хиляди мигранти на територията на Полша и по този метод да дестабилизира Европейския съюз. Преминаването през кръстосан терен и при ниски температури докара до гибелта на най-малко 27 мигранти и на полските управляващи постоянно им се постановяваше да избавят групи, заседнали в отдалечени блатисти местности.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР