Полската гранична полиция обвини беларуските служби за сигурност, че екипират

...
Полската гранична полиция обвини беларуските служби за сигурност, че екипират
Коментари Харесай

Полша обвини Беларус, че екипира мигранти за щурм към границата

Полската гранична полиция упрекна беларуските служби за сигурност, че екипират мигранти, с цел да щурмуват границата, съобщи ДПА.

" Чужденците получават указания, екипировка и сълзотворен газ от беларуски представители ", съобщи в Туитър граничната работа на Полша. Твърди се, че са отстранени множеството от палатките в мигрантския лагер на беларуска територия при граничния пункт Кужница.

Министерството на защитата във Варшава означи, че мигрантите са събрали клони от гората и на границата има доста беларуски публицисти. Полската полиция предизвестява по мегафони на британски език, че при потребност ще прибегне до принуждение.

Тези известия не могат да бъдат доказани от самостоятелни източници, тъй като в граничния регион от полската страна е в действие изключително състояние и там не се позволяват публицисти и филантропични служащи.

От няколко дни хиляди мигранти от трети страни са блокирани покрай границата на Полша при температури към нулата. Свързани с беларуската съпротива осведомителни канали разгласиха през вчерашния ден в мобилното приложение " Телеграм " видеоклипове, на което се виждат огромни групи хора, придвижващи се към полската граница. Каналът " Некста " сподели, че към границата се насочват " от ден на ден и повече мигранти ".

В събота вечерта група от към 50 мигранти е съумяла да пробие загражденията при полското село Дубиче церкевне. Те са обитавали на полска територия няколко часа, преди да бъдат хванати и върнати назад в Беларус.

Критици споделят, че незабавното изгонване на претенденти за леговище нарушава интернационалното право.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР