Полша възстановява граничния контрол със Словакия и се обмисля това

...
Полша възстановява граничния контрол със Словакия и се обмисля това
Коментари Харесай

Полша възстановява граничния контрол със Словакия заради мигрантите

Полша възвръща граничния надзор със Словакия и се обмисля това да се случи и с други прилежащи страни, в това число Германия. Това заявиРафал Бохенек, представител на полската ръководеща партия " Право и правдивост " (ПиС). По думите му,в момента въпросът се преглежда и проучва от държавното управление, заяви „ TVP World ”.

По отношение на известието на Германия за непълен граничен надзор с Полша, представителят на „ ПиС “ означи, че не разполага с точна информация за претекстовете на Германия. Той обаче загатна, че сходен надзор се възвръща и на границата с Чешката република, евентуално заради балканския миграционен маршрут и възходящия миграционен напън върху Европа.

Бохенек акцентира, че балканският маршрут е претърпял някои промени. По-рано незаконните мигранти, употребяващи този маршрут, доближиха до Австрия и по-късно продължаваха непосредствено към Германия. Наскоро обаче Германия вкара граничен надзор на границата си с Австрия, с което блокира този маршрут.

Според представителя на „ ПиС “ от ден на ден хора може да се опитат да влязат в Германия и Полша от словашката страна, заради което Варшава е възстановила контрола по границата си със Словакия.

" Обмисляме го и за други гранични пунктове, тъй като сигурността на полските жители е наш главен приоритет ", акцентира Бохенек.

Той добави, че Полша следи и западната си граница и държавното управление обмисля да възвърне контрола и там.

" Знам, че се вършат такива разбори, тъй като Германия постоянно е крайната дестинация за незаконните мигранти ", сподели той.

Бохенек уточни, че през предходната година Германия е приела близо 100 000 незаконни мигранти, а през тази - към този момент близо 70 000. Поради това съществуват съществени опасения и опасности - някои от тях може да изискат да влязат в Полша и да извършат закононарушения, обири или набези. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР