Полша въвежда задължителна седемдневна карантина за пътници от Великобритания в

...
Полша въвежда задължителна седемдневна карантина за пътници от Великобритания в
Коментари Харесай

Полша въведе 7-дневна карантина за пристигащи от Великобритания

Полша вкарва наложителна седемдневна карантина за пасажери от Англия в опит да ограничи разпространяването на разновидността Делта на ковид, съобщи здравното министерство, представено от Ройтерс.

Във Англия сега има растеж на новите случаи на COVID-19, дължащ се на по-заразния вид Делта, открит първо в Индия. Взетите през днешния ден решения за идващите от Англия целят понижаване на риска от преместване на разновидността Делта от зона с нараснал риск, изясни здравният министър Адам Неджелски, представен от полската осведомителна организация ПАП. " Трябва да се погрижим за жителите си и тяхната сигурност ", сподели министърът, представен от NOVA.

Говорителят на здравното министерство Войчех Андрушевич заяви, че от на следващия ден пасажерите от Англия ще бъдат задължени да преминат през седемдневна карантина, даже да са дали негативен тест за ковид преди влизане в страната. Ще се изисква и да се тестват за COVID-19 след приключване на седемдневната карантина. Карантинните правила няма да се ползват за изцяло имунизираните пасажери, написа Неджелски в Туитър в отговор на въпрос на публицист. По-строги правила към този момент бяха прилагани за пасажери от Бразилия, Индия и Южна Африка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР