Полша е изпратила или ще изпрати танкове на Украйна, предаде

...
Полша е изпратила или ще изпрати танкове на Украйна, предаде
Коментари Харесай

Полша, Германия и Великобритания ще окажат военна помощ на Украйна

Полша е изпратила или ще изпрати танкове на Украйна, съобщи Ройтерс.

Агенцията оповестява, че полският министър председател Матеуш Моравецки е бил запитан през днешния ден дали държавното управление му е предоставило такава помощ на Киев или възнамерява да го направи. Отговорът на премиера е бил сбито " да ".

Но за възможна доставка на изтребители МиГ-29 Моравецки е бил по-словоохотлив. Такава няма да има, тъй като украинските управляващи не са изразили предпочитание да получат такива бойни самолети.

Междувременно многонационалната европейска компания MBDA заяви, че Полша купува от нея зенитни ракети с обхват до 25 километра.

Германия ще разгласи скоро дали ще даде тежко въоръжение на Украйна, съобщи държавен представител, представен от Ройтерс.

Оръжейната компания " Райнметал " е поискала позволение от федералното държавно управление да ремонтира 100 остарели бойни машини на пехотата " Мардер " и да ги изпрати на Киев, както и 88 танка " Леопард ", твърди вестник " Ди Велт ", като се базира на публични документи.

Британското държавно управление ще помогне на Украйна със остарели верижни бронетранспортьори " Стормър ", разгласи министърът на защитата Бен Уолъс довечера.

Пред Камарата на общините той не посочи какъв брой такива машини ще бъдат изпратени, само че уточни, че те ще бъдат снабдени със зенитни ракети.

Уолъс цитира данни от английското военно разузнаване, съгласно които Русия е изгубила към 15 000 свои военнослужещи от началото на войната в Украйна, както и 2000 бронирани машини, от които 530 танка. Унищожени били също 60 съветски бойни хеликоптера и изтребители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР