Половината работодатели възнамеряват да продължат прилагането на дистанционните форми на

...
Половината работодатели възнамеряват да продължат прилагането на дистанционните форми на
Коментари Харесай

Половината от бизнеса възнамерява да продължи с работата от дома и след пандемията

Половината работодатели имат намерение да продължат използването на отдалечените форми на претовареност и след отпадане на изключителните противоепидемични ограничения, а други 22% се двоумят.Това демонстрира изследване на Българската асоциация за ръководство на хора (БАУХ)иБългарската стопанска камара (БСК) проведенов интервала 2 – 25 април 2021 година в 180 предприятия в цялата страна и от съвсем всички браншове на стопанската система.

В продължение на една година ограниченията, подхванати от държавното управление за ограничение на разпространяването на ковид, постановиха работодателите внезапно да трансформират организацията на работните процеси.

Повече от половината от работодателите позволяват работа вкъщи

Въведеното напролет на 2020 година изключително състояние е принудило повече от половината работодатели (55%) да стартират да ползват отдалечената работа в своите предприятия, а 28% са ползвали тази форма на работа и преди този момент. 17% от работодателите не ползват „ хоум офис “.

Аналогично стоят нещата и във връзка с смесените форми на работа – част от чиновниците работят от у дома, а други – в офиса. Тук малко по-висок е процентът на работодателите, които ползват тази форма на образуване на трудовия развой (и преди изключителното състояние, и след това) – общо 89%, за сметка на тези, които не ползват работа от разстояние (11%).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР