Половината пленарен ден преминава в спорове по дневния ред, като

...
Половината пленарен ден преминава в спорове по дневния ред, като
Коментари Харесай

Депутатите изгубиха няколко часа в процедурни хватки заради дневния си ред

Половината пленарен ден минава в разногласия по дневния ред, като опозицията в лицето на Българска социалистическа партия даже настоя пред ръководителя на Народно събрание Росен Желязков да в профил парламентарната им група, с цел да не спъват работата. Още първоначално той предложи да се вкарат 10 нови точки и петъчния парламентарен надзор да отпадне, само че това провокира разногласия и процедурни хватки, които продължиха съвсем 3 часа. А законодателната активност по този начин бе блокирана.

След изявленията главно на представители на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, в последна сметка Желязков свика председателски съвет, с цел да бъде решено с какво и по какъв начин депутатите да продължат работата си.

Преди това той няколко пъти прикани депутатите на Българска социалистическа партия, които се бяха скупчили пред президиума, да заемат местата си, а откакто те отхвърлиха той разяснява: " Осъзнавате, че самите предизвиквате фарс. Протагонистите на фарса сте вие ", акцентира той.

Парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) пък употребява момента да упрекна някогашните си съдружни сътрудници от „ Демократична България “ (ДБ) в двуличие поради взаимоотношението им с Движение за права и свободи и по-конкретно с Делян Пеевски.

От парламентарната естрада ръководителят на групата Тошко Йорданов прочете декларация, „ отдадена на лицемерието “.

Той пусна през телефона си запис от остарели изявления на съпредседателя на Демократична България Христов Иванов, като по-късно повтори част от тях:

„ Нито глас за Пеевски. “ „ Става дума за българската държавност, става дума за нашето бъдеще, по тази причина по какъв начин се развива България. “ „ Нито глас за Пеевски, с цел да може ние по-късно в Народното събрание да подсигуряваме, че ще има ръководство, което ще сложи ГЕРБ и Движение за права и свободи в карантина. “ „ Не, няма да има достъп на Движение за права и свободи и на ГЕРБ до кокала на властта “.

„ Христо Иванов – двуличник номер едно на републиката “, заключи Тошко Йорданов.

 

 

Как стартира днешният парламентарен ден вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР