Половината от пълнолетното население на Обединеното кралство вече е получила

...
Половината от пълнолетното население на Обединеното кралство вече е получила
Коментари Харесай

Половината от населението на Великобритания вече е ваксинирано


Половината от пълнолетното население на Обединеното кралство към този момент е получила първа доза ваксина, разгласи министърът на здравепозването Мат Ханкок, съобщи БНР. Той назова новината „ огромен триумф “. Ханкок осведоми, че в петък е бил регистриран рекорден брой за един ден имунизирани британци.

Един от тях бе и министър председателят Борис Джонсън. Във видеопослание Ханкок благодари на здравните служащи за упоритата работа и на всички тези, които са се ваксинирали до момента. Това става откакто държавното управление удостовери, че има закъснение на пратка с към 5 милиона дози от имунизацията на „ АстраЗенека “, което ще понижи темпото на имунизиране на хората под 50-години през април.

Успешният ход на всеобщото имунизиране обаче бе засенчен от изказване на лекар Майк Тилдесли, който е консултант на държавното управление, че летните почивки в чужбина наподобяват малко евентуални заради риска на връщане да бъде импортиран някой от вариантите на вируса.

Според сегашната „ пътна карта “ за излизане от локдауна пътуванията в чужбина могат да бъдат разрешени най-рано след 17 май.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР