Половината европейски правителства, в това число и българското, ще паднат

...
Половината европейски правителства, в това число и българското, ще паднат
Коментари Харесай

Антон Кутев: Половината европейски правителства, в това число и българското, ще паднат до края на годината

Половината европейски държавни управления, включително и българското, ще паднат до края на годината поради войната в Украйна и глобите, които търпят жителите им, предвижда социалистът Антон Кутев пред Нова телевизия.

По думите му това ще е резултатът от „този гърмеж на цените“ и въпросът е не държавните управления, а „дали жителите могат да понесат цената, която политиците се пробват да ги накарат да понесат“, разяснява той.

„Знам, че ние нямаме от кое място да вземем газ“, установи Кутев и добави, че в случай че специалистите намерят други възможности за съветското синьо гориво, поддържа доставката му да спре, само че „всеки, който желае да ги спре“, първо да отговори от кое място ще докара, на каква цена и по какъв начин ще достави.

„В момента, в който някой ми даде рационален отговор, аз съм „за“. „Тук въпросът е – какъв е българският интерес и каква е търпимата цена, която българинът може да понесе“, заключи Кутев.

Политиката на Путин е същата като на Запада в Ирак, Афганистан и Югославия – в света мощният печели и този, който има повече оръжие и войски, които да изпрати на другия край, означи още Кутев. „Аз не мога да си показва по какъв начин дейностите на Путин могат да бъдат оправдани, само че Русия не е някаква друга част, тя е част от актуалната европейска цивилизация“, подсети Кутев и уточни, че Путин прави същото, което и Западът.

Според него не са били положени дипломатически старания войната да бъде спряна, „защото там от 2014 години се води война“. „Като сме цивилизованият Запад, за какво не взехме ограничения тогава“, попита социалистът.

„Аз не разбирам по какъв начин стопираме войната и пращаме оръжие, това е абсурдно“, не приема той апелите да пращаме военна помощ на Украйна. „Ние сме длъжни филантропично да оказваме помощ. Не считам, че методът да се спре всичко това, е като Путин спре войната“, сподели Кутев.

„Проблем в Украйна има, проблем с Путин има, само че идващото е – политическата класа би трябвало да подсигурява, че няма да има други войни. Никога повече да не допуснем такава война, да преосмислим международния ред“, добави той.

„Няма по какъв начин да изгорим томовете на Достоевски и да спрем Толстой. Не можем да премахнем Русия от нашата история, политиката на Путин е едно, тя е същата политика като на целия Европейски Съюз. И аргументите за войната са едни и същи – те са лакомия и резултатите са едни и същи – те са жертви“, заключи Кутев.

„Не знам дали тази коалиция може да реши проблемите със правосъдната реформа“, разяснява още представителят на някогашния длъжностен кабинет във връзка арестите на водача на ГЕРБ и стоте дни на кабинета.

„Ако държавното управление не се оправи с проблема „Гешев“, Гешев ще се оправи с държавното управление. Според мен вървим към втория вид. Минаха 100 дни, а не виждаме прогрес. Така наречената правосъдна промяна е там откъдето тръгна“, безапелационен беше той.

Според него не може по този метод обществено да се арестува някогашен министър-председател.

„За мен това беше проблем. Но изцяло разбирам за какво го направиха и ги извинявам – когато години наред прокуратурата се прави, че не вижда основните каузи, не може да ти излезе основен предприемач, без значение с какъв брой каузи е, да каже, че е дал 60 милиона и никой да не го разпита“, разяснява Кутев.

Според социалиста точно по тази причина вътрешният министър Бойко Рашков и министър председателят Кирил Петков се пробват да заобиколят по някакъв метод прокуратурата, което обаче не е допустимо по конституция.

„Затова всичко това наподобява неуместно и смешно“, заключи Антон Кутев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР