Половината българи не искат да се ваксинират срещу Covid-19. Голям

...
Половината българи не искат да се ваксинират срещу Covid-19. Голям
Коментари Харесай

Половината българи не искат ваксина, много от тях са млади и изкарали Covid-19

Половината българи не желаят да се имунизират против Covid-19. Голям е обаче и процентът на колебаещите се или отлагащите за по-късно. Това демонстрират две изследвания на " Алфа Рисърч " и " Галъп ", оповестени в четвъртък.

Проучването на " Алфа Рисърч " покзава, че за болшинството от българите началото на имунизационната акция не започва безапелационно. Освен че към днешна дата едвам 1.5% декларират, че са получили най-малко една доза ваксина, единствено 10 на 100 показват предпочитание за бързо имунизиране - спад от 4 на 100 по отношение на декември.

" Имайки поради обстоятелството, че 10% се равняват на към половин милион души, явно е, че както информационната, по този начин и организационната тактика на акцията, се нуждаят от значително усъвършенстване. 51.9% не имат намерение да се имунизират, 36.8% се двоумят и решението им ще зависи тъкмо от хода на тази акция ", демонстрира изследването.

Данните на " Галъп " са малко по-различни: 27% споделят, че биха се ваксинирали, а 48% – не биха. 24% се двоумят колебаещи се. Проучванията и на двете организации демонстрират, че почти половината българи не желаят да се имунизират, само че Алфа Рисърч регистрира по-голям % колебаещи се. И при " Галъп " към 1% настояват, че към този момент са се ваксинирали, което съответствува с действителността все още на изследването.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР