Половин година след пожара под АМ Струма край Дупница, оказа

...
Половин година след пожара под АМ Струма край Дупница, оказа
Коментари Харесай

Институции не могат да накарат собственика да изчисти отпадъците при АМ Струма

Половин година след пожара под Автомагистрала " Струма " край Дупница, оказа се, че мястото и все още е рисково, тъй като тонове боклуци са струпани в непосредствена непосредственост до оборудването. Екоинспектори през вчерашния ден бяха на място, с цел да връчат на притежателя заповед за наложително прекъсване на работа. Той обаче не беше открит.

Поредният опит на институциите да принудят притежателя на компания " Феникс Ресурс " Кольо Илиев, който стопанисва всички боклуци в региона на автомагистралата, остана несполучлив.

Инспектори от РИОСВ-Перник и служители на реда дойдоха през вчерашния ден преди обяд на мястото. Те влязоха в административната постройка и останаха там няколко часа. Тяхната задача беше да връчат на притежателя заповед за наложително прекъсване на активността на компанията, до момента в който не бъде изчистен напълно теренът.

Кольо Илиев не беше открит, не беше открит и заместител или акредитиран човек, който да одобри заповедта.
Крум Милев, зам.-кмет на община Дупница: От 2012 година общината е прекратила договорите с компания " Феникс Ресурс " и оттогава сме завели дело и желаеме да ни бъдат разчистени и предадени по надлежния ред. Ние сме давали доста наставления през годините. Ние сме в общината от 2011. Не мога точния брой да ви кажа, само че несъмнено са десетки наставления и сме писали и до Регионална инспекция за опазване на околната среда – ПЕРНИК и до АПИ сме алармирали. Още преди пожара написахме писмо до АПИ, че може да се случи това нещо. Ако общината тръгне да чисти това нещо, общината мигновено става апаш. Това е суровина, това не е отпадък.Соня Йорданова, специалист към РИОСВ-Перник: Винаги има заплаха. Тези боклуци са тук от лятото. Те не са се мърдали. Наложена му е насилствена административна мярка да ги почисти, тя не е изпълнена и по тази причина му е натрапен акт за неизпълнеине на този насилствена административна мярка. Целта е да се спре да получава боклуци, да спре да ги третира, до момента в който не се почистят всички нечисти терени отвън позволеното. Тези блистери тук са на неразрешена площадка. Разрешената площадка, която има право да употребява, е на " Разметаница ".  Отпадъците под Автомагистрала Отпадъците под Автомагистрала "Струма " край Дупница може да пламнат още веднъж
Отпадъците под автомагистрала „ Струма " край Дупница може да пламнат още веднъж. Само няколко месеца след огромния пожар през август предходната година, рисково бли...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР