Половин дузина служители под пагон взеха участие в извънредна операция

...
Половин дузина служители под пагон взеха участие в извънредна операция
Коментари Харесай

Куриоз! Четирима полицаи проведоха мащабно разследване за кражба на... количка

Половин дузина чиновници под пагон взеха присъединяване в изключителна интервенция по спасяването на количка, благосъстоятелност на комерсиална верига. Екшънът се разиграл в ранните часове на 23 декември в пловдивския квартал „ Христо Смирненски “. За нея описа Стоян Китев, който непредпазливо е станал част от престъпния сюжет, написа " Марица ".

Всичко почнало малко след среднощ, когато Стоян и двама негови другари се прибирали след ваучър. Близо до кръстовището на булевардите „ Пещерско шосе “ и „ Васил Априлов “ те намерили въпросната количка за извършване на покупки от намиращия се наоколо хипермаркет. „ Това си е сбъдната фантазия. Всички сме гледали филми, в които младежи се возят в сходна количка. Взехме я с нас и се запътихме в посока прелеза на „ Пещерско шосе “, като и ние взехме решение да " покараме ". Тъй като ни е по път, възнамерявахме да оставим количката на паркинга на „ Кауфланд “, с цел да могат чиновниците да си я приберат “, твърди Китев.

Всичко се трансформирало пред пощата в квартала, където младежите се спрели за няколко минути. Внезапно били доближени от чиновници на Министерство на вътрешните работи, които по това време патрулирали из квартала с полицейски бус. Униформените очевидно забелязали протичащото се и решили да сгащят момчетата на мястото на престъплението.

Те обкръжили Стоян и приятелите му, поискали документите им и почнали пресечен разпит за произхода на количката. Тъй като въпросът им се видял комплициран, извикали и подкрепление от Второ районно управление (на МВР), тъй като казусът бил в техния обсег на деяние. Пристигнали още униформени в патрулка.

„ Работата стана дебела и очевидно нямаше да се размине просто по този начин. Трябваше да вървим до районното, където да пишем пояснения ", описа Китев.

Младежите помогнали на униформените да качат количката в буса и всички заедно тръгнали към Второ районно управление (на МВР). В последна сметка момчетата направили „ доброволното предаване “ на органите на Министерство на вътрешните работи и количката била избавена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР