Буря се разрази в късния следобед в София. Над столицата

...
Буря се разрази в късния следобед в София. Над столицата
Коментари Харесай

Мълния удари мъж в столицата

Буря се развихри в късния следобяд в София. Над столицата по-рано се изсипа и градушка, като ледените парчета доближиха размер на лешник. И все още продължава да вали пороен дъжд, придружаван от светкавици, гръмотевици и моментни усилвания на поривите напразно. Продължителният натоварен дъжд затруднява придвижването по улиците тук-там в града.

Българска национална телевизия осведоми, че краткотрайно е било прекратено обслужването на пасажерите летището поради неприятните метеорологични условия. Това е предизвикало известни закъснения, само че няма анулирани или пренасочени полети поради бурята. 

По-късно гръмотевица е блъснала 30-годишен мъж в столичния квартал " Младост ". Сигналът за случая е получен в Спешна помощ в 18:53 часа.

Пострадалият е 30-годишен. Спешните медици към момента са на мястото на случая. За момента от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) не дават повече информация за положението на мъжа.

Нова телевизия оповестява, че по данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) най-засегнат е столичният квартал " Младост " 1, където са паднали 40,8 литра дъжд на квадратен метър, а градушката е била с размер към 8 милиметра. Аварийните екипи на Столичната община правят обходи на терен. Те са реагирали на 4 сигнала за завирявания в търговски обекти и един подлез. Автобусна линия №8 е пренасочена към ул. " Искърско шосе ". Извършва се наблюдаване на речните корита и общинските язовири, чиито равнища за момента са в нормите.

По данни на БНР градушка и пороен дъжд са се изсипали в продължение на повече от час в Троянско, където са нанесени и вреди на реколтата. Залети са улици поради прелели дерета в селата Орешак и Черни Осъм. Засегнато е и село Шипково.

По думи на кмета на община Априлци Тихомир Кукенски там няма съществени вреди, макар че ледените парчета тук-там са били с величина на орех.

Кметът на Троян Донка Михайлова осведоми няма потърпевши и бедстващи хора. Аварийни екипи са изпратени да отводняват залети от дъжда места. " В рамките на малко повече от час, на територията на община Троян се изля изобилен дъжд и градушка. Излязоха от коритата си някои от дърветата към селата Орешак и Черни Осъм. Няма потърпевши хора. Няма потърпевши парцели на хората. За страдание, има залети улици! Надяваме се казусът бързо да бъде отхвърлен ", разяснява тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР