Половин България свети в жълто днес заради опасност от проливни

...
Половин България свети в жълто днес заради опасност от проливни
Коментари Харесай

Жълт код в половин България заради обилни дъждове и бури -

Половин България свети в жълто през днешния ден поради заплаха от проливни дъждове и гръмотевични стихии. Предупреждението важи за 16 области на страната: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, София, София Област, Перник, Кюстендил, Стара Загора, Пловдив, Габрово, Пазарджик, Благоевград и Смолян.

В обособени региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Ще духа сдържан северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Температурите в западната половина от страната ще се намалят доста - оптималните ще са 25°-28°, в София - към 25°. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, температурите ще останат по-високи - до 35°. Там превалявания ще има единствено на обособени места и ще са по-слаби.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, над северните региони с краткотрайни нараствания на облачността. Там на обособени места едва ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 28° и 32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР