Положителното действие на пчелния мед при някои заболявания е дори

...
Положителното действие на пчелния мед при някои заболявания е дори
Коментари Харесай

Изпитани народни рецепти с мед

Положителното деяние на пчелния мед при някои болести е даже здравно изпитано. Внимавайте обаче по какъв начин го употребявате. При съществени, по-продължителни боледувания наложително посетете доктор.

Мед при бронхиални възпаления

Със сигурност това е най-популярната рецепта против болки в гърлото, кашлица, хрема.

Мляко с мед или още по-добре - чай с мед. Алтернативно медът може да се остави постепенно да се разтопи върху езика. Чаят и млякото не би трябвало да прекомерно горещи. При температура над 40 градуса медът губи своето лечебно деяние.

Мед при лекуване на рани

Медът форсира процеса на зарастване. Неговите противовъзпалителни качества понижават болката, отоците и образуването на тайни. При гнойни или дълбоки рани не се самолекувайте с домакински мед. Специално направени артикули в аптеката в допълнение се преработват, с цел да бъдат безусловно стерилни.

При леки, повърхностни прорезни рани си пригответе следния меден мас:

Вземат се 3 ч.ч. еуцерин (еucerin) от аптеката и 1 ч.ч същински пчелен мед. Разбъркват се до гладка примес. Тя се нанася 3 пъти на ден върху раната. Домашният лековит мас се съхранява в ледник до 3 месеца.

Алтернативно може да се слага мед напряко върху рани и изгаряния, само че в действителност би трябвало да е чист, незамърсен в него. Той подкрепя зарастването им, без да оставят белези.

Мед при кожни болести

Мед, зехтин и пчелен восък се сместват в съответствие 1:1:1. Помага също и при невродермит, както и при псориазис. Симптомите на кожните заболявания се отдръпват очевидно и нормалната доза постоянно може да бъде понижена от експерт.

Мед при стомашни недоволства

При недоволства на стомашно-чревния тракт, както и при простуди вземете топло мляко с мед или чай с мед. Най-добре чаят да е лютива мента, лайка или резене.

Друга рецепта, която работи особено против газове на червата е доста ефикасна и елементарно изпълнима: 3 ч.ч. ябълков оцет и 1 ч.л мед се поставят в стъклена чаша и се добавя със напълно леко затоплена вода. Не е изключително вкусно, само че пък оказва помощ!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР