Положителна оценка в процеса на оценяване са получили учебните помагала,

...
Положителна оценка в процеса на оценяване са получили учебните помагала,
Коментари Харесай

Aвторски екипи от Езиковата гимназия в Ловеч разработиха помагала, МОН им даде положителна оценка

Положителна оценка в процеса на оценяване са получили образователните пособия, създадени от авторски екипи към Профилирана езикова гимназия „ Екзарх Йосиф Първи “ в Ловеч, оповестиха от пресцентъра на общината.

Това излиза наяве от писмо на Министерството на образованието и науката, изпратено до шефа на гимназията Радослав Хитов с копие до отдел „ Образование, просвета, вероизповедания, туризъм “ в Община Ловеч. Писмото е по отношение на осъществяването на модул „ Разработване на образователни пособия и на методически управления, оценяване и одобрение на планове на образователни пособия за подкрепяне на образованието, проведено в чужбина, на планове на учебници и на планове на образователни комплекти “.

Учебните пособия са по биология и здравно обучение за 10 клас на френски език, по биология и здравно обучение за 10 клас на британски език, по география и стопанска система за 9 клас на британски език, по география и стопанска система за 9 клас на немски език, по история и цивилизации за 9 клас на британски език и по история и цивилизации за 9 клас на немски език.



Средствата, нужни на учебното заведение за погашение на дейностите по създаване на образователните пособия, е в размер на 134 800 лв.. Те са обезпечени с Постановление на Министерски съвет № 334 от 03.12.2020 година за одобрение на спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за 2020 година за финансово обезпечаване на действия по национални стратегии за развиване на обществото. Предоставените средства би трябвало да бъдат усвоени до края на бюджетната 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР