Положихме огромни усилия, за да изпълним всеки поет ангажимент за

...
Положихме огромни усилия, за да изпълним всеки поет ангажимент за
Коментари Харесай

Борисов си писа 6 за повишаване на доходите в пандемията

Положихме големи старания, с цел да осъществим всеки стихотворец ангажимент за повишение на приходите, даже в изискванията на пандемия. От 1 януари минималната работна заплата е 650 лв., а минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст към този момент е 300 лева, за което са обезпечени 474 млн. лева От юли всички пенсии ще се осъвременят с 5%. Продължава и поддръжката за бизнеса. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов при започване на работно заседание с министри от кабинета. От публикуваното известие от срещата излиза наяве, че Борисов си слага висока оценка за политиката по приходите и е извършил всеки стихотворец ангажимент.

От началото на актуалната година възнаграждението за нощен труд е най-малко 1 лева на час, а минималното обезщетение за безработица остава 12 лева дневно, откакто през октомври беше увеличено от 9 лева, похвали се още министър председателят на най-бедната страна в Европейски Съюз. Той добави, че до 30 юни хората, пропуснали периода, могат да трансферират парите от " вторите “ пенсии от повсеместен фонд в Национален осигурителен институт, в случай че сметнат, че по този начин ще е по-изгодно за тях.

Борисов подчертава върху поддръжката на страната за най-уязвимите в рецесията, подбудена от пандемията. Премиерът уточни, че през актуалната година екипите на патронажната грижа в 226 общини и 18 столични региона ще продължат да доставят храни и медикаменти и да оказват помощ за осъществяване на някои административни услуги. 50 000 възрастни и хора с ниски приходи ще получават топъл обяд. Над 3 000 души ще могат да се хранят в публичните трапезарии в страната, а към 300 000 ще получат пакети с храни от първа нужда. Продължава поддръжката от 50 лева към пенсиите за 2,1 млн. пенсионери, а през април 392 000 пенсионери с пенсии от 300,01 лева до 369 лева ще получат еднократна добавка от 120 лева за храна. Продължават и всички типове обществена поддръжка за хората с увреждания и се усилват заплатите на персоналните асистенти. Размерът на помощта за отопление още веднъж ще е към 500 лева за целия зимен сезон.

През новата 2021 година всички фамилии със записани в I и в VIII клас деца ще могат да получат по 300 лева помощ. Осигурени са и 73 млн. лева за поддръжка на фамилиите с деца до 14г., които учат от разстояние. Семействата ще имат право на детски надбавки или на данъчни облекчения според от приходите, а нискодоходните ще имат право и на двете. Увеличава се размерът на данъчното облекчение за деца върху сумата от годишната данъчна основа на родителите.

“Работим по ограниченията за запазването на заетостта, най-много сме се фокусирали върху мярката „ Запази ме “ за затворените бизнеси. От 1 януари усилваме изплащането на компенсацията и то ще бъде 75 % от брутното трудово заплащане. Правим всичко допустимо да правим ритмично заплащания, които досега са съвсем 11 млн. лева, имаме общо към 50 млн. лева по тази мярка “, съобщи в границите на работното заседание министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. Министър Сачева добави, че сега е отворена и схемата за патронажна грижа и общините могат да аплайват. „ Увеличени са и стандартите за обществени услуги. Общините могат да аплайват и за така наречен „ Коронавирус стандарт “, посредством който може в домовете за остарели хора и за хората с увреждания да могат за се закупуват дезинфектанти и защитни средства “, сподели още министърът на труда и обществената политика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР