положи официално клетва като премиер след оставката на Джасинда Ардърн,

...
положи официално клетва като премиер след оставката на Джасинда Ардърн,
Коментари Харесай

Крис Хипкинс положи клетва като премиер на Нова Зеландия - Свят

постави публично клетва като министър председател след оставката на Джасинда Ардърн, съобщи Ройтерс.

ЛПНЗ избра в неделя за нов началник на държавното управление 44-годишния Хипкинс, който до момента беше министър и отговаряше за ограниченията против ковид, образованието и държавните служби.

Това се случи след, която съобщи, че " няма повече сили " да ръководи страната.

Хипкинс и неговaтa заместничка Кармел Сепулони, която е първият човек от тихоокеански островен генезис, назначаван на тази служба, поставиха клетва на гала, която продължи няколко минути.

Известен с прякора Чипи, Хипкинс е добре прочут на новозеландците с компетентността си в битката с ковид. Предстои му сложна борба за опазване на властта на общите избори, които ще се състоят през октомври.

Според изследване на публичното мнение, поръчано от телевизия " Уан нюз “ (1News), чиито резултати бяха оповестени предишния месец, поддръжката за лейбъристите е спаднала от 40 % при започване на предходната година до 33 % в края ѝ.

Това значи, че ЛПНЗ няма да може да образува болшинство даже с обичайния си съдружен сътрудник Партия на Зелените на Нова Зеландия, която получава поддръжката на девет % от респондентите, отбелязва Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР