Положението в световната икономика в момента е по-добро, отколкото сочеха

...
Положението в световната икономика в момента е по-добро, отколкото сочеха
Коментари Харесай

Шефът на МВФ: Световната икономика е по-добре от очакваното


" Положението в международната стопанска система сега е по-добро, в сравнение с сочеха прогнозите преди няколко месеца, само че рецесията, обвързвана с ковид, към момента не е преодоляна " - това съобщи шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева пред БНР.

Тя поучава държавните управления да продължат да оказват поддръжка на бизнеса, само че акцентира, че ограниченията не би трябвало да бъдат предоставяни на всички компании без оглед на положението им.

" Не може бизнеси, които са на процедура банкрутирали, да ги държим на изкуствено дишане вечно. Трябва да се търси посока за стимулиране на стопанската система на бъдещето. Това значи стопанската система на знанието, това значи зелената стопанска система. За света е доста значимо да предприеме дейности, с цел да се опази от климатичната рецесия, която може да бъде пагубна за нас ", сподели Георгиева.

Преди два дни обаче от МВФ предизвестиха, че в Централна, Източна и Югоизточна Европа пандемията ще ликвидира съвсем три години на стопански прогрес.

" Това е тежък удар за района, който бе постигнал обилни стопански триумфи преди рецесията ", съобщи Георгиева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР