Полковникът призовава за незабавно прекратяване на военните действия чрез обявяване

...
Полковникът призовава за незабавно прекратяване на военните действия чрез обявяване
Коментари Харесай

Бивш сенатор от САЩ с писмо до Конгреса: Глобалистите бутат света към ядрен конфликт

Полковникът приканва за неотложно преустановяване на военните дейности посредством оповестяване на Украйна за неутрална зона

Страхът от евентуален нуклеарен и световен спор пораства, откакто през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин обави, че причислява четирите украински области Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск към теритояита на своята страна – и то по време на тъжествена гала. Междувременно пък украинският му сътрудник Володимир Зеленски подаде документи за участие на своята страна в НАТО. Тези две развития на спора съставляват действително най-сериозната ескалация от началото му през февруари.

Те припомнят, че нуклеарната опасност, която светът познаваше по време на Студената война, към момента е действителна. Бившият сенатор от американския щат Вирджиния и пенсиониран полковник Ричърд Блек се обърна в свое отворено писмо до Конгреса в четвъртък, в което съобщи, че „ глобалистите маршируват към нуклеарен Армагедон “.

„ Нямаше да има война, в случай че не бяхме свалили от власт демократично определеното държавно управление на Украйна, ръководено от Виктор Янукович, през 2014 година Сега, към този момент спор, ние промотираме войната, като „ наводняваме “ Украйна с оръжия “, акцентира той.

Бившият сенатор е безапелационен – Съединени американски щати можеше да реализира мир, просто като накара Украйна да съблюдава Минското съглашение от 2014 година, което и подписа, създавайки рамка за решаването на сложните проблеми с Донецк и Луганск по кротичък метод. И въпреки Киев да бе заречен да съблюдава това съглашение, от там взеха решение въпреки всичко да продължат да водят война с мирното население на Донбас в идващите 7 години.

„ НАТО имаше доста благоприятни условия за спокойно решение, само че наподобява съзнателно избра войната. Съединени американски щати разбра, че с Русия притисната в ъгъла, Москва нямаше друго деяние, с изключение на да нападна. През 2007 година посланика на Съединени американски щати в Москва Уилям Бърнс предизвести, че старта на развой, който би всмукнал Украйна към НАТО, най-вероятно ще провокира спор сред Киев и Москва. Въпреки това, администрацията на Обама отстрани неуместния за нея Виктор Янукович през 2014 година, а в този момент неговият някогашен вицепремиер продължава да праща оръжия там “, споделя още полковник Ричърд Блек. 

По думите му в този момент обстановката е такава, че милиардери от елита, които имат ползи към съответния район, печелят големи суми на гърба на страданията на украинския народ и рискуват да пратят други милиони по света в икономическа, енергийна и културна рецесия. „ Струва ли си да унищожим света за страна, където Съединени американски щати, като страна, няма никакъв народен интерес? “, пита той и приканва за моменталното слагане на завършек на военните дейности, трансформирайки Украйна в неутрална страна, тъкмо както е било направено с Австрия през 1955 година по време на Студената война.

Но разсъдъкът на Блек наподобява няма да доближи до главите на тези, които ръководят спора. Сега Зеленски пробва да вкара Украйна в НАТО – нещо, което в случай че се случи, колкото и невероятно да е, би довело до ясно обрисуване на границите на спора – НАТО против Русия. В същото време в своята тирада през вчерашния ден президентът Владимир Путин напомни, неслучайно, че точно Съединени американски щати са били първата страна, която да изпозлва нуклеарно оръжие. Миналата седмица пък военноморският адмирал Чарлс Ричърд, който в този момент е комндир на Стратегическото командване в Съединени американски щати, предизвести, че „ вероятен пряк въоръжен спор сред равнопоставени нуклеарни сили е на масата “.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР