Полковник Борис Дрангов е пример за поколения български офицери, каза

...
Полковник Борис Дрангов е пример за поколения български офицери, каза
Коментари Харесай

Каракачанов: Полковник Борис Дрангов е пример за поколения български офицери

Полковник Борис Дрангов е образец за генерации български офицери, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов, откакто на къса и вълнуваща гала се поклони пред паметта на огромния български патриот , пълководец и боен възпитател полковник Борис Дрангов, оповестиха от МО.

В наличието на представителна гвардейска част на гроба на полковник Борис Дрангов в Скопие бяха поднесени венци от министъра на защитата Красимир Каракачанов и посланика на България в Скопие Ангел Ангелов.

Пред публицисти министър Каракачанов акцентира, че всеки български политик, посланик, както и всеки българин, би трябвало да помни и уважава паметта на българските военнослужещи , починали за освобождението и обединяването на българския народ. Всеки, пристигнал в Скопие, би могъл да се отбие на фамилната гробница на рода Дрангови в гробището Бутел, с цел да засвидетелства уважението си към един офицер, който е станал образец за храброст, родолюбие, както и грижа за българския боец, за неговата подготовка, образование и обезпечаване. По тази причина полковник Дрангов е бил доста обичан от елементарните хора и ние можем единствено да се поучим от неговото внимание към елементарния боец, напомни министър Каракачанов.

Той акцентира и огромната обич към Родината на българския офицер, умрял през май 1917 година на Завоя на река Черна в сраженията по време на Първата международна война.

Скопие е родният град на полковник Борис Дрангов. Той е бил и шеф на така наречен Скопска школа за запасни офицери, която през 1916 и 1917 година възпитава и образова десетки почтени български жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР