Полицията задържа въоръжен мъж край санданското село Вълково, който във

...
Полицията задържа въоръжен мъж край санданското село Вълково, който във
Коментари Харесай

Полицията задържа мъж, който взе заложници и рани човек край Сандански

Полицията задържа въоръжен мъж край санданското село Вълково , който във вторник рани различен мъж и в продължение на четири часа държа две дами като заложници.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград заяви, че сигналът за случая е получен във вторник следобяд. Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев сигналът е бил подаден от самия грабител. Той е на 41 години от град Лом и е престъпно проявен.

" Той е пристигнал в това обитаемо място, с цел да уговаря своята избраница да се върне при него. Мотивът за стрелбата и за похищението след това е напълно от ревнивост ", заяви Коцев.

Заложниците са били семейство - майка, татко и щерка. По време на похищението бащата беше прострелян, като 41-годишният мъж разреши той да бъде заведен в болница. Коцев заяви, че положението му е тежко.

Повече от четири часа психолози и екипи на Министерство на вътрешните работи от Специализирания отряд за битка с тероризма работиха с похитителя. Междувременно той излъчваше протичащото се в къщата онлайн отстрани във Facebook.

Всички живеещи в региона бяха евакуирани от домовете си.

Малко след 21 часа основният секретар на Министерство на вътрешните работи заяви, че обстановката е била овладяна, а мъжът - задържан. По думите му мъжът е бил въоръжен с два револвера и с граната. Всички те са нелегално притежавани.

По време на работата си криминалистите са открили, че похитителят е лежал в психиатрично заведение, има регистрации за заличаване и разваляне, за нелегално владеене на оръжие, както и условна присъда.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР