Полицията задържа 39-годишен русенец, който взел от жена във Варна

...
Полицията задържа 39-годишен русенец, който взел от жена във Варна
Коментари Харесай

Измама с кръв: Жена от Варна плати 650 лева на мним кръводарител

Полицията задържа 39-годишен русенец, който взел от жена във Варна 650 лв. против уверението, че ще подари кръв. След като получил парите, мъжът не спазил обещанието си.

Близка на излъганата жена се нуждаела от кръв от рядка група за животоспасяваща интервенция. Затова тя потърсила помощ в интернет.

“Затова е прибегнала до обществена мрежа, в която има група, в която тя се е присъединила и е потърсила тази рядка кръвна група. Тя е търсила кръводарител и човек с подправен профил се е отзовал, като е заречен, че против избрана сума ще й даде записка за дарена кръв ”, сподели Светла Златева, представител на ОД на МВР-Варна.

Измамникът, който живее в Русе и има богато престъпно досие, изискал 650 лв. от дамата, които тя му превела.

“Той още веднъж е изискал известна сума пари, които да бъдат преведени и по този начин дружно с сътрудниците от МВР-Русе, причинителят е бил арестуван ”, сподели още Светла Златева, представител на ОД на МВР-Варна.

Пред районните центрове по кръводаряване постоянно могат да се видят хора, които оферират кръводаряване на хора в потребност против възнаграждение. Измамниците разчитат на това, че хората, които търсят кръв са обезпокоени за живота на своите близки и са подготвени на всичко.

“Никой пациент, който има потребност от незабавно кръвопреливане, не е останал без нужната кръвна съставна част. Затова поучавам околните да се успокоят, не да считат, че в случай че не намерят кръвта, техният непосредствен ще погине. Да помислят към кого да се извърнат. И да не се обръщат към вънстоящите хора ”, сподели доктор Жанина Йорданов, Районен център по трансфузионна хематология – Варна.

От Варненската районна прокуратура обявиха, че за измамата мъжът от Русе може да бъде осъден с 1 до 6 години отнемане от независимост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР