Полицията във Франция започна разследване във връзка със серия за

...
Полицията във Франция започна разследване във връзка със серия за
Коментари Харесай

Какви са наказания в Европа за фалшив зелен сертификат?

Полицията във Франция стартира следствие във връзка със серия за имунизиране против ковид, заяви The Guardian още през август 2021 година. Тогава е открита, че чиновник от център по имунизиране е генерирал 200 подправени QR-кода. Той е наказан и изтърпява наказването си в пандиза. Други две дами, работещи в център за имунизиране в Бордо са били задържани и упрекнати в продажба на подправени документи. Те са упрекнати в машинация, приемане на приход от машинация и пасивна корупция и са застрашени от санкция в размер на 45 хиляди евро и до три години затвор. Наказанието за получилите подправен документ е 2 хиляди евро.

В Кипър също има случаи на издаване на подправени зелени документи на туристи. Те са санкционирани с 300 евро.

Пазарът на подправени документи се разраства и във Англия. Граничните служители на реда наблюдават за това всеки пасажер да съблюдава ограниченията и умеят да разграничават същински от неистинен документи, както и да наложат санкция в размер на 500 паунда.
Какви ще са последствията, в случай че ви заловен с подправен зелен документ?
От известно време насам така наречен зелени документи публично са наложителни за наличие на доста обществени места – заведения, мо...

В Германия се приготвят ремонти в закона за отбрана от инфекции, съгласно който потреблението на подправени документи за имунизиране ще се санкционира с отнемане от независимост до 1 година или санкция, заяви здравният министър Йенс Шпан за Aussiedlerbote. Този, който издаде подправен документ за имунизиране е застрашен от 2 години затвор.

В общите правила на европейското законодателство потреблението на подправени документи се квалифицира като шикалкавене. В страните-членки на Европейски Съюз за подправен документ за имунизиране може да бъде наложена санкция от 250 евро. Ако човек употребява непознат документ и болести други той носи наказателна отговорност и го грози затвор до две години. Освен това, в случай че представянето на документ се квалифицира като опит за незаконно секване на граница и туристите може да получат възбрана за влизане в страната.



Какви са правните състояние в България ВИЖТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР