Полицията в пограничния швейцарски град Лозана задържа седем души, след

...
Полицията в пограничния швейцарски град Лозана задържа седем души, след
Коментари Харесай

Безредици обхванаха и Швейцария

Полицията в пограничния швейцарски град Лозана задържа седем души, откакто младежи провокираха вълнения и изпочупиха витрини на магазини по образеца на безредиците във Франция, съобщи през днешния ден Швейцарската телеграфна организация (СДА), представена от ДПА.

Полицията заяви за събрали се повече от 100 младежи в града на Женевското езеро късно нощес. Те са протестирали в поддръжка на бурните демонстрации във Франция след гибелта във вторник на 17-годишен юноша от при полицейска инспекция на пътя.

Сред арестуваните от швейцарската полиция са шестима малолетни на възраст сред 15  и 17 години, както и 24-годишен мъж.

Безредиците във френските градове продължиха и в ранните часове на днешния ден, въпреки че в по-малък мащаб спрямо предходните дни, показва ДПА.

Париж, Марсилия и Лион са измежду най-силно засегнатите от протести, грабежи и разваляне на частна благосъстоятелност градове във Франция.

Безредици избухнаха в цяла Франция, както и в отвъдморските ѝ територии, в това число Френска Гвиана в Южна Америка и на карибския остров Мартиника.

Убитият от служител на реда юноша беше пограбан през вчерашния ден в Нантер, покрай Париж.

Френската прокуратура стартира публично следствие за ликвидиране против обвинявания за стрелбата служител на реда, който е арестуван.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР