Полицията в Ловеч е сезирала прокуратурата за опасната хладилна инсталация

...
Полицията в Ловеч е сезирала прокуратурата за опасната хладилна инсталация
Коментари Харесай

Ловешката полиция сезира прокуратурата относно опасната хладилна инсталация на фирма "Мелта 90"



Полицията в Ловеч е сезирала прокуратурата за рисковата хладилна апаратура в ловешкото дружество " Мелта 90 “, откъдето към този момент повече от 20 дни изтича амоняк.

Под прицел са всички държавни органи, които са позволили инсталацията да работи без позволение, без наложителен годишен механически обзор и без спешно зареждане.

За спешната обстановка с продължаващото приключване на амоняк са известени и министърът на околната среда и водите и шефа на основната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

След среща с институциите отговарящият по контрола за сигурността на хладилната апаратура, която продължава да работи в спешен режим, регионалният шеф Виктор Стойчев уточни:

" Има заплаха за здравето на хората ".

Директорът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Владимир Кацарски разясни, че при осъществената инспекция в предприятието на са осъществени нарушавания.

Още в петък от Държавната организация за метрологичен и механически контрол издадоха заповед за прекъсване на работата на хладилната апаратура в предприятието.

Изпълнителният шеф на " Мелта 90 " Андрей Тенев разгласи, че към този момент са стартирани процедурите за реализиране на ремонта в най-кратки периоди.

Според възобновените лабораторни проучвания не се регистрират стойност на амоняк над допустимите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР