Полицията претърсва централата на футболния съдия в Барселона, разследване за подкупи

...
Полицията в Испания претърси централата на комисията по футболни съдии
Коментари Харесай

Полицията в Испания претърси централата на комисията по футболни съдии в страната като част от разследване на плащания, направени от футболен клуб Барселона към фирма, собственост на бивш служител на тяло.

Прокурорите подозират, че клубът е платил милиони долари на компанията на Хосе Мария Енрикес Негрейра, бивш вицепрезидент на съдийската комисия на испанския футбол, между 2001 г. и 2018 г., за да се опита да повлияе на съдийските решения.

Продължавайте да четете

списък от 3 елемента Оставка на Луис Рубиалес: Какво следва за женския футбол в Испания?Хермосо обвинява испанския футболен орган, че заплашва играчиКметът на Барселона прекъсва връзките си с Израел, цитиране на палестинските правакрай на списъка

Съдът в Барселона, разследващ случая в четвъртък, нареди претърсване на централата „като част от разследването на подозрителни плащания, направени от каталунския клуб“ на Негрейра, се казва в изявление на надзорния орган на регионалния съд.

Гражданската полиция на Гуардия, която претърсваше базата на комитета, разположена в централата на испанската футболна федерация в Лас Розас в покрайнините на Мадрид, не очакваше да извърши арести като част от операцията, каза говорител.< /p>

През март испанските прокурори обвиниха Барселона, както и двама от бившите президенти на клуба Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел, както и Негрейра и неговия син Хавиер Енрикес Негрейра, в корупция по аферата.

Клубът беше обвинен в корупция в спорта, измамно управление и фалшифициране на търговска документация.


Прокурорите казаха, че между 2001 г. и 2018 г. Барселона е платила 7,7 милиона долара на Негрейра, бивш рефер, който е бил част от съдийската комисия на федерацията от 1994 г. до 2018 г.

Разследването започна, след като испанските данъчни власти установиха нередности в данъчните плащания, направени между 2016 и 2018 г. от компанията Dasnil 95, която е собственост на Негрейра.

Съобщава се, че Dasnil 95 е получил плащания от Барселона между тези години.

Барселона отрече всякакви неправомерни действия или конфликт на интереси, като каза, че е платила за технически доклади на съдиите, но никога не се е опитвала да повлияе на техните решения в мачовете.

Архивният съперник на Барселона Реал Мадрид се присъедини към обвинението в делото като ощетена страна.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР