Полицията в Бразилия обискира дома на бившия президент Жаир Болсонару

...
Полицията в Бразилия обискира дома на бившия президент Жаир Болсонару
Коментари Харесай

Полицията обискира дома на Болсонару в Бразилия

Полицията в Бразилия обискира дома на някогашния президент Жаир Болсонару като част от следствие на група, обвинена в прибавяне на подправени имунизационни данни в държавната база данни за COVID-19 , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на двама източници, осведомени с въпроса.

При същата интервенция са арестувани двама от най-близките помощници на Болсонару - Мауро Сид и Макс Гилерме.

По-рано през днешния ден федералната полиция заяви, че връчва 16 заповеди за обиск и изземване, както и шест заповеди за предпазен арест в Бразилия и Рио де Жанейро като част от интервенцията, само че не разкри имената на лицата, които ще бъдат арестувани.
 Разследват Болсонару поради мнения за имунизациите
Разследват Болсонару поради мнения за имунизациите

Нови проблеми за бразилския президент

Полицията уточни, че " подправените данни " са били добавени към базата данни сред ноември 2021 година и декември 2022 година, когато Болсонару е бил президент, с цел да се промени имунизационният статут на към момента неназовани хора.

" В резултат на това тези лица са съумели да получат имунизационен документ и да го употребяват за заобикаляне на рестриктивните мерки, наложени от управляващите в Бразилия и Съединените щати ", означи полицията и добави, че групата е имала и " идеологическа причина " за дейностите си.

Докато беше отпред на страната,  по отношение на имунизациите против COVID-19 и се зарече, че в никакъв случай няма да си сложи ваксина.
 Обвиняват Болсонару за мнения против Коронавирус маските и имунизациите
Обвиняват Болсонару за мнения против Коронавирус маските и имунизациите

Хората, които са се ваксинирали против COVID-19, били изложени на риск от заразяване със СПИН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР