Полицията стреля с гумени куршуми срещу демонстрантите в столицата на

...
Полицията стреля с гумени куршуми срещу демонстрантите в столицата на
Коментари Харесай

Полицията в столицата на Мианма стреля с гумени куршуми по демонстрантите

Полицията стреля с гумени патрони против стачкуващите в столицата на Мианма, протестиращи против осъществения на 1 февруари държавен прелом, заяви Франс прес.

"Те стреляха предупредително във въздуха, а по-късно стреляха с гумени патрони " по стачкуващите, съобщи пред Агенция Франс Прес гражданин на Найпидау. Журналист на Агенция Франс Прес на терен удостовери, че е имало изстрели. Очевидци споделиха, че полицията в началото е употребила водни оръдия и се е пробвала да изтласка обратно огромна навалица, само че стачкуващите са отвърнали с мятане на предмети по органите на реда. На видеа в обществените мрежи се вижда по какъв начин хора бягат, до момента в който в далечината се чуват няколко изстрела, заяви Ройтерс.

Най-малко 27 стачкуващи бяха задържани през днешния ден на митинг във втория по величина град Мандалай, заяви Българска телеграфна агенция. Протестиращи се събраха и в Янгон, икономическата столица на Мианма, макар предизвестията за репресии против протестиращите, отправени през вчерашния ден от генералите превратаджии. Те правеха фамозния жест с три пръста, в символ на опозиция против военния прелом, и викаха "Свобода за Аун Сан Су Чжи! " и "Долу военната тирания! ".

Група стачкуващи се събраха пред централата на Националната лига за народна власт - партията на Аун Сан Су Чжи, облечени в алено /цветът на партията/ и държаха в ръцете си плакати с лика на свалената от власт лидерка. Вчера генералите оповестиха военно състояние в няколко квартала на Янгон и в Мандалай, както и в други елементи от територията на страната. Забранени са демонстрациите и събиранията на повече от пет души, а от 20.00 ч. до 04.00 ч. локално време е въведен полицейски час.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР