Полицията проверява случая, каза пред „Труд“ прокурор Диана Илиева, говорител

...
Полицията проверява случая, каза пред „Труд“ прокурор Диана Илиева, говорител
Коментари Харесай

Сигнал на читатели от град Левски: Македонец руши паметник на Хан Аспарух

Полицията ревизира случая, сподели пред „ Труд “ прокурор Диана Илиева, представител на Районна прокуратура-Плевен
Мъж от Северна Македония събори паметника на Хан Аспарух и унищожи част от него. Това оповестиха читатели на „ Труд “. Полицията стартира инспекция на сигнала, заяви прокурор Диана Илиева, представител на Районната прокуратура в Плевен.

Посегателството е осъществено в дребните часове на нощта в неделя, когато мъжът е бил пийнал или дрогиран, допускат локални хора. Те не познават добре вандала, защото той се е заселил в град Левски преди няколко месеца със собствен другар. Не знаят дали работи нещо, само че позволяват, че двамата се занимават с опиати, защото в дребния град това незабавно се набива на очи.

Нападението над паметника, който се намира в така наречен Алея на хановете в центъра на града е снимано от камери на общината. Извършителят е открит от общински охранители, само че до през вчерашния ден от тях не е бил подаден сигнал до полицията. Макар и все още да не е потвърдено, читателите ни от град Левски считат, че претекстът за рушенето на паметника е ненавист към всичко българско. Те желаят да се обясни дали македонецът има и второ – българско поданство, което да му бъде отнето, както и да заплати вредите, защото паметникът на Хан Аспарух е изработен с дарения.

Очаквайте детайлности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР