Полицията проверява по сигнал Софийския университет, УНСС и Техническия университет

...
Полицията проверява по сигнал Софийския университет, УНСС и Техническия университет
Коментари Харесай

Полицията влезе в три столични университета

Полицията ревизира по сигнал Софийския университет, УНСС и Техническия университет в София. Причината за акцията са финансирани със средства от бюджета поправки на общежития. С правителствено постановление през 2020 година последният постоянен кабинет е дал първо 68 млн. лв., а по-късно през 2021 година – още 10 млн. лв. на образователните заведения за възстановяване на битовата общодостъпна и обществена среда.

" С цел потребление на обезпечените бюджетни средства, с писмо от МОН е предложено при подготовката и провеждането на публичните поръчки университетите да заложат опция за предплатено заплащане на 100% от цената на договорите към компаниите – реализатори “, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Затова и от „ Икономическа полиция “ са изискали от университетите нужните документи, свързани със подписани контракти, гаранции, заплащания и осъществена активност, както и с метода на извършените процедури.

От силовото ведомство акцентират, че в последните два дни няма визити на територията на вузовете, свързани с изборния развой. В четвъртък ректорът на СУ Анастас Герджиков съобщи в дебата си с другия претендент за президент Румен Радев, че Министерство на вътрешните работи ревизира университета за пазаруване на гласове. Герджиков атакува силовия министър Бойко Рашков, че работи като шеф на предизборния щаб на Радев.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР