Полицията проверява няколко сигнала за взривни устройства в училища на

...
Полицията проверява няколко сигнала за взривни устройства в училища на
Коментари Харесай

Руски хакери продължават да плашат с бомби български училища


Полицията ревизира няколко сигнала за взривни устройства в учебни заведения на територията на София, закани за сложени бомби в учебни заведения са постъпили тази заран и в Плевен. В 9:00 е изпратен имейл до голям брой учебни заведения в разнообразни огромни градове из страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Вчера също бяха подадени няколко десетки сигнали за взривни устройства в образователни заведения в София, Варна и Бургас.

Според процедурата постройките се опразват и учениците се разпускат, до момента в който полицейски експерти ревизират обстановката. Която дотук е една и съща – няма бомби.

Асен Александров – шеф на 51 СУ „ Елисавета Багряна “ в София, което също бе застрашено с гърмеж по интернет, разяснява, че би трябвало да се премисли процедурата за затваряне на учебните заведения и да има протокол от полицията какви дейности да се подхващат в здания, за които са получени сигнали за бомби.

Интернет офанзивата, при която десетки учебни заведения в България получават имейли със опасност за сложено взривно устройство, най-вероятно е дело на хакерска група, която се занимава с политически екстремизъм, разгласи пред БНР някогашният шеф на отдел „ Кибепрестъпления “ в ГДБОП Явор Колев.

„ Това са хакери, които се занимават с политически екстремизъм, с всяване на суматоха и боязън в обществото. От разбора, който направих по материали в медиите, мога да заключа, че офанзивата е задгранична. Групата е най-вероятно от Руската федерация. Целта на имейлите е явна – да се разстрои публичното мнение “, изясни Колев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР