Полицията предприема специални мерки заради абитуриентските балове. Мария Ботева от

...
Полицията предприема специални мерки заради абитуриентските балове. Мария Ботева от
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие на абитуриентските балове

Полицията подхваща специфични ограничения поради абитуриентските балове. Мария Ботева от Пътна полиция напомни, че подаването през прозорците на колите, излизането от купето по време на придвижване, както и претоварването с повече хора е нарушаване на Закона за придвижване по пътищата и се санкционира с санкция сред 20 и 50 лв..

Вече са извършени срещи с шефове, конкретизирани са направления за напредване. Всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи са получили писма, а екипите на пътната и охранителната полиция ще са ангажирани със спазването на реда по време на баловете.

Основаната цел на полицията е да с подсигурява сигурността на всички пътуващи, уточни Мария Ботева.

Тя посъветва родителите да проведат една другарска сказка с децата си и да им обяснят, че животът е по-голям от всичко останало.

Ботева сподели, че за предходната година са настъпили 6 ПТП-та с транспортни средства, карани от зрелостници, като от тях 3 са на територията на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Силистра, а останалите във Варна, Видин и Хасково.

„ От тях ранените са четири индивида, от които трима зрелостници. През предходната година са взети повече от 570 ограничения от органите на Министерство на вътрешните работи като в 145 от случаите са формирани протоколи за полицейско предизвестие за нарушение на публичния ред от страна на нарушителите зрелостници, формирани са повече от 70 акта и повече от 170 фиша на зрелостници ”, напомни Мария Ботева.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР