Полицията няма да допуска посещението на парковете и най-вече струпването

...
Полицията няма да допуска посещението на парковете и най-вече струпването
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Ако 100% от хората си останат вкъщи, вирусът ще изчезне след 14 дни


Полицията няма да позволява визитата на парковете и най-много скупчването на хора. С тези ограничения ние нямаме за цел да спрем живота или бизнеса. Хората би трябвало да осъзнаят, че в случай че не ги съблюдават, има и други благоприятни условия.

Ако 100% от хората си останат у дома, вирусът ще изчезне след 14 дни. Ако гледаме практиката на други страни, то ограниченията у нас не са най-крутите. Има още стъпки, които могат да ги затегнат, само че аз се надявам това да не се постанова. Това съобщи здравният контрольор Ангел Кунчев пред NovaTV.

"Полицията няма да позволява визитата на парковете и най-много скупчването на хора. С тези ограничения ние нямаме за цел да спрем живота или бизнеса. Хората би трябвало да осъзнаят, че в случай че не ги съблюдават, има и други благоприятни условия. Трябва да се оправим с това. Всички специалисти споделят, че единственият късмет е общественото разграничаване. Това е единственото, което най-хубавите учени в тази област предлагат. Ако 100% от хората си останат у дома, след 14 дни вируса няма да го има. Това несъмнено е невероятно ", съобщи Ангел Кунчев.

Той изясни, че е нямало страна по света, която да е била подготвена за протичащото се.

"Никой по света не очакваше, че ски курортите ще станат такова огнище на болестта. В началото на кривата сме. Хубавото е, че го отложихме много. Правим полевата болница, тъй като би трябвало да бъдем подготвени на всичко. Ако вълната е доста огромна, е нужно да помогнем на всеки ", добави Кунчев.

Той разяснява и вълната от неодобрение на медицински личен състав по отношение на оборудването, която им е предоставена.

"До този миг оставка са подали 1 доктор и 3 медицински сестри. Това няма по какъв начин да е народен проблем. Няма лечебно заведение, в което се лекува болен от ковид, в което няма всички нужни защитни средства. Гарантирам за това ", сподели Кунчев.

"Заради дейностите на по-несъзнателните хора, може да се наложи да се вкарат по-строги ограничения. Това значи, че излизането от у дома ще става доста мъчно и единствено след сериозна причина ", приключи Кунчев.

Общият брой на инфектираните у нас е 163. В София през днешния ден са регистрирани 18 нови случая и по този начин общият брой на случаите в столицата е 103. Това разгласи проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Националният щаб за битка с ковид, на постоянния си брифинг следобяд.

"Имаме 21 доказани случая за деня. Общият брой инфектирани по този начин се повиши на 163, от които трима умряли и трима оздравели ", сподели Мутафчийски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР