Полицията на Косово ще действа в съответствие с плана на

...
Полицията на Косово ще действа в съответствие с плана на
Коментари Харесай

Косово не пуска Вучич да ходи до Газивода

Полицията на Косово ще работи в сходство с проекта на държавното управление за визитата на президента на Сърбия Александър Вучич и няма да му разреши да посети региона на разграниченото езеро Газивода.
По време на визитата си в Косово, планувана за на следващия ден, Вучич желае да посети и Газивода, само че това негово искане беше отхвърлено от външното министерство в Прищина като „ безпричинно “, защото, както сподели външният министър Беджет Пацоли, там няма нито обитаемо място, нито население.
Директорът на косовската полиция Рашит Каляй съобщи, че в случай че на следващия ден Вучич дойде в Косо, полицията единствено ще извърши упътванията на държавното управление. „ Полицията на Косово ще бъде там. Полицията на Косово няма да разреши да се наруши решението на държавното управление “, съобщи Каляй пред осведомителния портал kallxo.com. Той добави, че „ ще се подхващат съответните ограничения “ при визитата на Вучич.
„ Планът на полицията е направен в сходство с дневния ред на държавното управление, което отхвърли единствено една точка от настояванията на Вучич. Това няма да бъде предизвикателство за полицията на Косово, защото към този момент имаме квалифициран проект за визитата на Вучич. “
Днес в Брюксел Вучич отхвърли да се срещне с косовския си сътрудник Хашим Тачи, а една от аргументите беше огласена от шефа на сръбската канцелария за Косово Марко Гурич – отводът за достъп до Газивода.
Пред кореспонденти в Брюксел Гурич съобщи, че визитата на Вучич най-вероятно няма да се състои, а в случай че въпреки всичко сръбският президент реши да пътува, тогава „ ще се движи където си изиска в Косово “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР