Полицията излови поредни нарушители по родните пътища.8465 моторни превозни средства

...
Полицията излови поредни нарушители по родните пътища.8465 моторни превозни средства
Коментари Харесай

Хванаха 11 водачи да шофират дрогирани

Полицията излови следващи извършители по родните пътища.

8465 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10969 водачи и пасажери. Съставени са 2299 фиша и 641 акта за открити административни нарушавания.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи, написа ruse24.bg.

В рамките на миналия ден са открити общо 21 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 9 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, а един е отказал тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 водачи, шестима са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода " линеен надзор “ са тествани 2339 МПС и 2697 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 672 фиша и 172 АУАН. Установени са четирима, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Четирима са засечени да ръководят моторно транспортно средство под влияние на наркотични  субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани до 16 часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР