Полицията е задържала мъжа, който по време на Националната конференция

...
Полицията е задържала мъжа, който по време на Националната конференция
Коментари Харесай

Полицията е задържала трима за агресията към журналисти и протестиращи на събитието на ГЕРБ

Полицията е задържала мъжа, който по време на Националната конференция на ГЕРБ в "София Тех Парк " в сряда мазета телефона от ръцете на журналиста от "Свободна Европа " Полина Паунова. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че става дума за 20-годишен мъж и че той е арестуван през днешния ден, на 7 август.

Той и още няколко души демонстрираха експанзия към Паунова и сътрудника ѝ Генка Шикерова. Действията бяха снимани от двете журналистки. По време на събитието бяха удряни и протестиращи, които съумяха да влязат на конференцията.

В известието на Министерство на вътрешните работи се показва, че са арестувани и още двама, свързани със случая, а Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за безчинство.

На 6 август е арестуван 22-годишен, участвал на мястото на случая. Установен и разпитан е и мъж на 66 година, който е сниман от публицисти да насочва към тях обидни и нецензурни реплики. От известието се схваща, че арестите са след дейни дейности на Столична дирекция на вътрешните работи.

По информация на БиТиВи 20-годишният и 22-годишният, които са арестувани поради случая, са някогашни спортисти - единият е кикбоксьор, другият - герой. Обяснили, че им е било поръчано да вършат вълнения. Първият самичък се предал на полицията.

Действията по следствието не престават.

От ГЕРБ се разграничиха от деянията на експанзия и оповестиха, че обект на принуждение е бил и чиновник от земеделското министерство. От партията оповестиха, че ще внесат в полицията две тъжби поради експанзията на партийната конференция в сряда.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР