Полицията е била предупредена, но не е предприела нищо. Можела

...
Полицията е била предупредена, но не е предприела нищо. Можела
Коментари Харесай

Грешки на полицията са довели до трагедията в Сеул?


Полицията е била предизвестена, само че не е подхванала нищо. Можела ли е да бъде предотвратена страшната покруса в Сеул, при която починаха над 150 младежи?

Полицията призна за неточности по време на празненствата за Хелоуин в Сеул

След, началникът на националната полиция призна, че са били позволени обилни неточности. Още преди случая управляващите научили за " огромно скупчване на хора " по време на празненствата за Хелоуин в известния с нощния си живот столичен квартал Итауон.
Редакцията предлага
Това е било " незабавна индикация за заплаха ", каза началникът на полицията Юн Хи-кьон, представен от немския " Ди Велт ". Той добави и, че информацията за вероятните опасности, получена от управляващите, не е била обработена " в задоволителна степен ". Първоначалните следствия са открили, че не е имало съответна реакция на многото изключителни позвънявания на хора, предизвестили управляващите за допустима идна заплаха. 

Бедствието е било " предвидимо "?

Според полицията 137 чиновници са били изпратени в Итауон за Хелоуин. В същото време някои медии оповестяват, че на проява в другия завършек на Сеул, на която са участвали единствено към 25 000 души, е имало 6500 служители на реда. В изявления се твърди още, че системата за наблюдаване на огромни групи от хора в действително време, с която разполага градската администрация, не е била употребена в събота вечер.

В публикация, представена от английския " Гардиън ", южнокорейският вестник " Hankyoreh " разяснява, че бедствието в Итауон е било " предвидимо " и се дължи на " неналичието на инструкции за поддържане на сигурността при положение на случай с голям брой хора и на безотговорната реакция на управляващите ".

Фаталното безучастие

Южна Корея ползва твърди правила за сигурност при празненства с повече от 1000 участници. Въпреки това, съгласно консервативния вестник " Chosun Ilbo ", на процедура никакви ограничения за сигурност не са били взети. Изданието отбелязва и следното: " Щетите са можели да бъдат сведени до най-малко, а тълпите да се разпилян, в случай че полицията и локалната власт бяха подготвили проекти за сигурност, с цел да блокират придвижването към Итауон-ро (главната улица - бел. ред.) от алеята, където е станал случаят. Можело е и да се вземат ограничения метрото да не стопира (на станция Итаеуон - бел. ред.) ".

В събота вечерта минимум 156 души, най-вече младежи, починаха при първото в Итауон от началото на пандемията. В региона са участвали към 100 000 души. Тържествата не са били оповестени публично и събирането не е било следено от полицията или от локалните управляващи.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР