Полицейският час и други ограничения, наложени на хората в Израел,

...
Полицейският час и други ограничения, наложени на хората в Израел,
Коментари Харесай

И в Израел вече над 10 000 заразени с коронавируса, но постепенно вдига блокадата

Полицейският час и други ограничавания, наложени на хората в Израел , с цел да бъде забавено разпространяването на епидемията от новия ковид (COVID-19) през дните на огромния тамошен празник Пасха, бяха анулирани тази заран, без значение че броят на израелците, инфектирани с вируса, към този момент е 10 095 души, от които 164 са в тежко положение, а 92 души са умряли , оповестяват израелските медии.

Към петък сутринта 125 души са интубирани .

Все отново публичният превоз - с изключение на такситата - и самолетните компании няма да работят до неделя сутринта. А, което се трансформира в новото обикновено, жителите ще могат да вървят единствено на 100 метра от домовете си .

Някои самолетни компании са получили позволение от министерствата на превоза и вътрешните работи да кацат в страната, в това число от места с висок брой на инфектирани с ковид, като Ню Йорк.

В същото време Съветът за национална сигурност разгласи, че е показал проект за тактика за излаз след Пасха. Поетапният проект включва увеличение на % на служащите, които могат да се върнат на работа , плюс тестване на разнообразни модели работа на смени или в разнообразни дни. Специалното обучение ще се възобнови и постепенно по-късно и ходенето на учебно заведение от деца в предучилищна възраст, а в последна сметка и цялата учебна система.

Планът на Съвета за национална сигурност скоро ще разреши на хората да пътуват по-далеч от домовете си . Планът обаче оставя моловете и множеството заведения за отдих затворени.

Многоетапният проект включва също освобождението на градове съгласно равнището на заразяване - с минимум инфектирани преди всичко, както и хора по възрастова категория - най-млади и най-здрави.

Министърът на защитата Нафтали Бенет разкритикува остро предлагането на здравното министерство за продължение на блокадата в цялата страна след петък сутринта, като се аргументира нощес, че затварянето на страната ще докара до опустошителни стопански вреди .

" Бързото затваряне на Израел, което беше доста вярно първоначално, не може да продължи да бъде главният инструмент във времето поради разрушителното му влияние върху бизнеса и работните места в Израел ", настоя Бенет.

" Министерството на здравеопазването се основава на идеология, която не има вяра в централизираното тестване, което е инструмент за излизане от тази рецесия ", добави военният министър.

Бенет акцентира, че израелците би трябвало да могат да се върнат на работа и че е по-разумно осъществяването на повече проби за съществуване на ковид, като в същото време хората с висок риск, като възрастните, се държат в карантина, само че на останалите да се позволи да работят.

Що се отнася до умрелите, по-голямата част от израелците, станали жертва на COVID-19, са възрастни хора, в това число доста жители на старешки домове в страната, като такива жители съставляват към 30% от умряли от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР