Полицейските патрули по пътя София-Варна на територията на Ловешка област

...
Полицейските патрули по пътя София-Варна на територията на Ловешка област
Коментари Харесай

Увеличиха двойно патрулите на пътя София-Варна

Полицейските патрули по пътя София-Варна на територията на Ловешка област са увеличени двойно за всички почивни и празнични дни, поради трите тежки произшествия там в петък и събота. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов на брифинг в село Български извор, където стана един от случаите.

През миналата нощ той, дружно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, шефът на ОДМВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов, регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски и представители на Агенция "Пътна инфраструктура " инспектираха сектора, където станаха трите произшествия. Загинаха общо 11 души, други 26 бяха ранени, четирима от които в сериозно положение. Министър Радев сподели, че е свикал миникризисен щаб на място, а през днешния ден /19 ноември/ чака от специалистите резултатите от анализите на пътния сектор.

"Да ни кажат този сектор, по какъв начин ли не го кръщаваме, тези няколко километра тук, за какво се е случило това? Имаме към този момент цифри, статистика, само че желаеме точни разбори, с цел да се подхващат още ограничения ", добави Радев.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов добави, че е разпоредил и всички пътни патрули на територията на страната към този момент ще са със включени сигнални светлини.

Мислим всевъзможни разновидности, само че сигурността е и в ръцете на водачите. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно забележима, знаците са обозначени. Вижда се, че е обитаемо място и би трябвало да кара деликатно. За страдание, когато се направи веднъж по-добре, това усилва опцията за по-висока скорост и се стига до увеличение на пътнотранспортните катастрофи, сподели още Маринов. По думите му аргументите за тежката злополука сред рейса и камиона от петък към момента се обясняват.

"Чакаме експертизи, с цел да се откри дали лидерът е получил някаква рецесия или е в резултат на подхваната неправилна маневра. Искаме да имаме обстоятелства, с цел да стъпим на тях и да създадем разбор ", разясни Младен Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР