Полицейски патрули,придружени от следови кучета, започнаха да патрулират в Благоевград.В

...
Полицейски патрули,придружени от следови кучета, започнаха да патрулират в Благоевград.В
Коментари Харесай

Полицаи с кучета патрулират в Благоевград по време на празниците /Снимки/

Полицейски патрули,придружени от следови кучета, започнаха да патрулират в Благоевград.

В 11 ч. през днешния ден полицейските патрули започнаха обиколката си от Коледния базар в градската градина на Благоевград.

По мотив идните Коледни и Новогодишни празници от ОДМВР-Благоевград и РДПБЗН-Благоевград са подхванати всички нужни ограничения за запазване на публичния ред и сигурността на жителите преди, по време и след привършване на празничните и почивни дни.

През празничните дни ще бъде повишен контролът при преместването, търговията, законната приложимост и съхранението на взривни субстанции, огнестрелно оръжие и муниции, а там, където се планува потреблението на фойерверки или други пиротехнически произведения в новогодишната нощ контрола ще се реализира от инспекторите по тази линия на активност.

Предприети са и спомагателни ограничения за сигурност, като екипи на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ и сътрудниците им от бранш „ Специални тактически дейности “ ще патрулират в регионите на огромни търговски обекти, коледни базари, централните градски елементи, жп и автогари, както и в дребните обитаеми места. Част от екипите ще са с дългоцевно оръжие и служебни кучета за попречване на груби нарушавания на публичния ред и осъществяването на възможни закононарушения.

Във връзка с предстоящото усилване на пътникопотока по главните пътни артерии, водещи към общинските центрове и Граничен контролно-пропусквателен пункт е основана организация за подкрепяне на пътното придвижване от чиновници на бранш „ Политическа партия ” при ОДМВР-Благоевград. От 22.12.2023г. до 02.01.2024 година на територията, обслужвана от регионалната дирекция е основана организация за обезпечаване на оптимален брой полицейски екипи за образуване и подкрепяне на придвижването, а също и недопускане образуването на автомобилни колони.

Дейността на чиновниците, работещи по надзор на пътното придвижване, ще бъде ориентирана главно към подкрепяне и контролиране на придвижването по пътищата, както и към надзор над водачи с рисково държание, обвързвано с погрешно изпреварване, неправилни маневри, придвижване с превишена скорост и лишаване на преимущество, а също и недопускане на ръководство на МПС след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

От РДПБЗН-Благоевград са осъществени 274 инспекции за съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност, като са тествани увеселителни, религиозни обекти, места за настаняване и туристически обекти. Констатирани са 43 нарушавания, като са формирани 23 разпоредби и 4 акта за открито административно нарушаване.

Ръководството на ОДМВР-Благоевград моли към жителите и гостите на региона по време на празничните и почивни дни да завишат бдителността си за запазване на здравето, живота и имуществото им, като не оставят жилищата си за дълго време без контрол. Да не позволяват близки и познати да създават и използват самоделни взривни устройства и пиротехнически средства с неразбираем генезис, като изключително внимание да се обърне на децата.

При зародили произшествия навреме да се алармира на тел.112

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР