Полицаят Стоян Димитров, участник в новия сезон на реалити шоуто

...
Полицаят Стоян Димитров, участник в новия сезон на реалити шоуто
Коментари Харесай

Полицаят Стоян от „Игри на волята“ разследван за побой над непълнолетни

Полицаят Стоян Димитров, участник в новия сезон на реалити шоуто „ Игри на волята “ по Нова тв, е бил разследван от Инспектората на Министерство на вътрешните работи поради постъпили голям брой сигнали против него за безпричинно полицейско принуждение, научи „ Уикенд “. 51-годишният анаболен бабанка загатна за нападателния си манталитет още в първите епизоди на „ Игри на волята “, откакто се закани да забие пестник в лицето на екзотичната хубавица от Бургас Мани Ву Нанг, която отхвърли да следва командите му.

Роденият в Ботевград Стоян работи в системата на Министерство на вътрешните работи от края на 90-те на предишния век, а през последните години е част от бранш „ Специализирани полицейски сили “ – звеното, което дава отговор за защитата на публичния ред при всеобщи мероприятия и организира профилирани полицейски интервенции по залавянето на рискови нарушители.

През есента на 2010 година Стоян Димитров се забърква в абсурден случай, който замалко не му коства дисциплинарно уволняване. Полицаят е упрекнат от група малолетни футболни почитатели от София, че дружно със свои сътрудници им е нанесъл жесток побой. Въпреки
показанията на няколко младежи

и приложени от тях медицински свидетелства обаче, агресорът в полицейска униформа се отървава със смехотворно наказване.

На 21 октомври 2010 година Стоян Димитров управлява екипа на Специализираните полицейски сили, охраняващ мача от европейските шампионати сред ЦСКА и австрийския „ Рапид “ (Виена). След загубата на „ алените “ с 0:2, част от последователите от бранш „ Г “ влизат в гневна битка с органите на реда в региона на „ Орлов мост “. Разбеснели се ентусиасти обръщат и палят боклуджийски контейнери, мятат бутилки и павета по ченгетата. В всеобщото меле са ранени четирима служители на реда и десетки почитатели, потрошени са два патрулни автомобила на Министерство на вътрешните работи. Според формалната сводка на Министерство на вътрешните работи от този момент, полицията арестува 18 последователи на ЦСКА поради хулигански дейности.

След като полицията овладява обстановката с вилнеещите почитатели, част от ченгетата, ангажирани с защитата на мача, вземат решение да раздадат улично правораздаване, с цел да отмъстят за ранените си сътрудници.

„ Тогава бях на 15 години, отидох на мача с двама мои другари, единият ми е набор, а другото момче беше на 17. След загубата вървяхме по улица „ Искър “ и в региона на Софийската математическа гимназия две полицейски патрулки просто ни заградиха пътя. Изскочиха няколко ченгета, предвождани от Стоян Димитров и започнаха да ни постановат яростно с палки и с ритници без да сме ги провокирали с нищо. Пребиха ни брутално. Аз бях с

две счупени ребра и разрушен нос,

а приятелите ми пострадаха повече “, спомня си столичанинът Александър Александров. По думите му имало и други пребити неоснователно от служителите на реда младежи, а Стоян Димитров съзнателно стъпкал с кубинките си и два мобилни телефона на пребитите от него малолетни ентусиасти. След като родителите на част от потърпевшите подали тъжби против ченгето-агресор, те били предизвестени от други чиновници на Министерство на вътрешните работи, че ще им бъдат наложени санкции от обществените, защото са пуснали децата си сами на футболен мач.

„ От Министерство на вътрешните работи заметоха случая с бруталното полицейско принуждение над малолетни, откриха се очевидци от полицията, които да настояват, че наказателната акция на Специализираните полицейски сили е поради вандалски дейности на потърпевшите. Записи от видеокамери, които да уличат в неистина Стоян Димитров и сътрудниците му, по този начин и не бяха предоставени от Софийската математическа гимназия “, спомнят си потърпевшите младежи. Ченгето Стоян Димитров е избавен от началника си комисар Антон Златанов, който се застъпва за него пред Инспектората към Министерство на вътрешните работи. Миналото лято Златанов, към този момент в качеството си на зам.-директор на Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи, ръководеше

полицейския кордон пред Министерски съвет

по време на митингите против държавното управление. Наскоро образуваната парламентарна комисия за следствие на полицейското принуждение на миналогодишните митинги популяризира шокираши фрагменти от зверския полицейски побой над протестиращите. Любопитна детайлност е, че и ченгето Стоян Димитров бе част от защитата пред Народното събрание, въпреки да не бе сниман да бие и малтретира протестиращи.

Иначе спецполицаят и новоизгряла реалити звезда Стоян Димитров бе почетен и с транспарант „ Топ комплексар “ от почитателите на ЦСКА поради експанзията му към малолетни. Ченгето си заслужи тази „ чест “ поради опитите му да отмъщава на футболни последователи след подадените сигнали от малолетни против него.

„ Този е печално прочут по стадионите с това, че тормози за персонално удовоствие подрастващото потомство. Тараши учениците на входовете на стадионите, наскърбява ги неоснователно, от време на време раздава плесници и ритници, само че единствено на младежи “, споделят във конгреси усещанията си за реалити звездата в полицейска униформа футболни почитатели.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР