``Полицаят, който при преследване на заподозрени за грабеж стреля и

...
``Полицаят, който при преследване на заподозрени за грабеж стреля и
Коментари Харесай

Илия Кузманов: Полицаят, който застреля крадец в София, е действал в рамките на закона

``Полицаят, който при гонене на обвинени за обир стреля и умъртви единият от тримата преследвани млади мъже е работил в границите на закона.`` Това съобщи Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в ефира на Българска национална телевизия.

``Доказателствата сочат, че служителят на реда е употребявал служебното си оръжие. Досъдебно произвеждане би трябвало да потвърди дали в тази ситуация става дума за неизбежна защита, превишаване на рамките на неизбежна защита, професионална несъобразителност или възможен предумисъл на убийство``, добави още той.

" В този случай - официално или не, законът е спазен. Ако имаме вяра в това, което приказваме, т.е. че желаеме да снижим равнищата на битовата и стандартната престъпност, работата в рамките и на границата на закона, не би трябвало да се разяснява. В края на краищата съществуването на оръжие в атрибутите, които употребява служителя на реда, не е декорация - не е декорация нито в Европа, нито в Съединени американски щати. В целия свят не ми е известно полиция, която да не употребява оръжие ", посочи Кузманов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР