Полицай подменил пиян шофьор с трезвен. Така се оказа замесен

...
Полицай подменил пиян шофьор с трезвен. Така се оказа замесен
Коментари Харесай

Измама след тежка катастрофа край Първомай: полицай подменя пиян шофьор с трезвен

Полицай подменил пийнал водач с изтрезнял. Така се оказа забъркан в застрахователна машинация за към 90 000 лв.. Това се случило след тежка злополука край и с тази размяната се опитал да заблуди застрахователната компания.

Всичко стартира през декември 2021 година Тогава служителят на КАТ бил в компанията на още двама мъже. Изпили солидно количество алкохол.

„ След което притежателят на автомобила дал ключовете на третия мъж от компанията, малко по-късно откакто този човек си тръгнал с този автомобил, той претърпял тежка злополука. Притеснен от случилото се позвънил точно на обвинемия полицейски чиновник за подпомагане, защото съгласно негови думи, той щял да знае какво да се прави и по какъв начин да се действа “, изясни наблюдаващият прокурор Димитър Костов.

Полицаят бил наясно, че в тази обстановка застрахователите няма да изплатят „ Каско “, по тази причина дал съвет на мястото на злополуката да отиде различен човек и да каже, че той е бил зад кормилото.

„ Собственикът на автомобила помолил трето лице негов прочут да каже пред полицията в следствие, че той е управлявал автомобила и то е поело виновност за случилото се “, сподели прокурор Костов.

Разплитането на лъжливата скица лишило към година.

„ Към момента имаме привлечени две лица по това досъдебно произвеждане – за опит за машинация на застрахователно сдружение и другото обвиняване е за персонално укривателство “, сподели районният прокурор Чавдар Грошев.

В последна кметка до заплащане на каското не се е стигнало. Полицаят е с повдигнато обвиняване.

„ Следват дисциплинарно произвеждане, премахване от служба “, сподели старши комисар Васил Костадинов – шеф на МВР-Пловдив.

Въпросният служител на реда и притежателят на автомобила са на независимост против парични гаранции, надлежно от 3000 и 10 000 лева.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР