Полицаите излязоха на протест на професионалния си празник - 8

...
Полицаите излязоха на протест на професионалния си празник - 8
Коментари Харесай

Полицаите на протест на професионалния си празник |

Полицаите излязоха на митинг на професионалния си празник - 8 ноември. Те желаят 30% нарастване на заплатите с претекста, че са на първа линия в битката с коронавирусната пандемия. Служителите на реда не са съгласни с препоръчаното им 15-процентно нарастване и от Синдикалната федерация на чиновниците излязоха на митинг в градинката до църквата „ Св. Седмочисленици “.

Недоволството породи след държавно разпореждане за 30% нарастване на заплатите на работещите в доста администрации в страната.

„ 15% са обещани, те не са дадени, не е несъмнено какво ще се гласоподава след това в Народното събрание и естествено, че няма да отстъпим, тъй като имаме достолепие и чест. След като Министерски съвет реши, че 34 администрации в страната ще получат до 30% и е реалност това със задна дата от 1 август, т.е. към този момент 5 месеца ги получават, а чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са съгласно тях на първа линия, естествено, че няма да отстъпим. Меко казано сме афектирани, по тази причина сътрудниците от цялата страна през днешния ден се събират, направихме предупредителни митинги и ще продължим, докато ни се обърне внимание и се удовлетворят нашите претенции “, съобщи Генади Тенев от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, представен от БНР.

Вътрешният министър Христо Терзийски се застъпи за нарастване на заплатите, само че напомни, че в Бюджет 2021 е изработен план за 15%. Той добави, че с клас " прослужено време " и други надбавки, които също се усилват, ще има чиновници на Министерство на вътрешните работи, чието нарастване на заплатите ще надвиши 20%.

От градинката при църквата митингът прерасна в шествие, което мина около Министерството на финансите и доближи постройката на Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР